Spotify   Lähetä sähköpostia
Uusi levy ilmestynyt!
  LUX ET UMBRA


Kaksi levyllistä valoa ja varjoa


Mauri Mikkola Quintetin ensimmäinen albumi Lux et Umbra julkaistiin alkukeväästä 2015. Levy koostuu sävellyksistäni, ja se liikkuu jazzin, fuusion ja progessiivisen rockin maailmoissa, sisältäen elementtejä myös mm. klassisesta musiikista ja konemusiikista. Valoksi ja varjoksi nimetyillä levyillä vastakohdat kohtaavat, kaksijakoisuus on voimakkaasti läsnä ja musiikilla kerrotaan tarinoita joiden mittakaava vaihtelee henkilökohtaisesta kosmiseen. Eteerisyys ja maanläheisyys vuorottelevat, samoin rajuus ja herkkyys, ja inhimillisille piirteille kuten särmäisyydelle, rikkonaisuudelle, tervehenkiselle sekoilulle ja epävarmuudelle on jätetty elintilaa. Ensimmäisen levyn päättävä Outland toimii porttina ulkoisesta tarkkailusta sisäiseen, toisenlaiseen maailmaan.

Lux ja UmbraLevy on sävelletty usean vuoden aikana, ja sen musiikki kumpuaa elämän, ihmisyyden ja olemassaolon koko kirjosta: kasvusta iloineen ja suruineen, ihmeineen ja vaikeuksineen - huumoria unohtamatta. Lumisten peltojen keskeltä äidin työntämästä potkukelkasta lennähdetään Nairobin yöhön valtavan täysikuun alle, ja sieltä aina ääriavaruuteen asti, josta koukataan vielä syvän itsetutkiskelun pyörteisiin, mielenliikkeiden labyrinttiin sekä luovan prosessin mystisiin kiemuroihin - ja lopulta päädytään ihmeellisen aukean kautta kiitollisuuden ja nöyryyden lähteille. Kappaleissa pohditaan ihmiskunnan suuntaa, kohdataan suuria haasteita ja löydetään oma paikka maailmassa.

Albumin nimi "Lux et Umbra" on otettu sanonnasta 'Lux et umbra vicissim sed semper amor' jota on käytetty aikoinaan aurinkokellojen koristetekstinä ja joka vapaasti käännettynä lause kuuluu 'valo ja varjo vuorotellen, mutta rakkaus aina'. Hyvät ja vaikeat ajat vaihtelevat, mutta rakkaus, elämään ja kaikkeen siihen mitä elämä sisältää, säilyy.


Mauri Mikkola (sähkökitara, kitarasyntetisaattori, EBow)
Hannu Hiltula (tenorisaksofoni)
Kristiina Karsten (koskettimet)
Johannes Peltola (basso)
Karri Kerkelä (rummut)

Levyllä mukana myös Jaakko Martikainen (sopraanosaksofoni kappaleessa Schizophrenia)


Sävellys ja sovitus: Mauri Mikkola
Äänitys ja miksaus: Kari Nieminen (Musamuusa, Turku)
Masterointi: Jaakko Viitalähde, Virtalähde Mastering
Ohjelmointi: Mauri Mikkola
Graafinen suunnittelu ja valokuvat: Kristiina Karsten
Kuvitukset: Mauri Mikkola ja Kristiina Karsten
Painatus: X-Youth Gone Wild
Tuotanto: Mauri Mikkola ja Kristiina Karsten
Julkaisuvuosi: 2015

Mauri Mikkola Quintet

MMQ (vasemmalta oikealle): Karri Kerkelä, Hannu Hiltula, Johannes Peltola, Mauri Mikkola ja Kristiina Karsten.  


viiva


TIEDUSTELUT: maurimikkolaquintet(at)gmail.com tai +358 44 5594 559    |     Levyä myyvät Digelius Music, 8raita ja Levykauppa Äx.     |     © 2021 Mauri Mikkola. Kaikki oikeudet pidätetään.